KONYA / CİHANBEYLİ - Merkez Atatürk Ortaokulu

DENEMELERDE DERECEYE GİREN BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLENDİRİLDİ

OKULUMUZ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN FİDAN DİKİMİ YAPILDI.

Mrt

Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını sembolize eden ve milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış, Zeki Üngör tarafından bestelenmiştir.

12 MART 1921 İSTİKLAL MARŞI´NIN KABULU Okulumuzda çeşitli etkinliklerle anıldı.

Mrt

Konya´da düzenlenen yarı final yarışmasında ilçemizi temsil eden okulumuz, Akşehir Ve Selçuklu ilçelerini geride bırakarak 2.oldu. Başarılarından dolayı yarışma öğrencilerini ve emeği geçen tüm öğretmenleri tebrik ediyoruz.

Ock

Konya Büyükşehir belediyesinin  düzenlemiş oldugu Haydi Bil Bakalım adlı  bilgi yarışmasında okulumuz, diğer rakipleri Faik Türkmen ve Vedat Kora Ortaokullarını açık ara farkla geride bırakarak ilçe birincisi olmustur. Geçen sene ilçe ikincisi olan okulumuz bu yıl birincilik koltuğunu kimseye kaptırmadı. Öğrencilerimiz Nisa Eker, Sezgin Akdı,Esma Ada Koçyiğit , Ebru Kurt ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

AYIN EN  TEMİZ SINIFI-7/B

AYIN EN AZ DEVAMSIZLIK YAPAN SINIFI -7/A

Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Kas

10  Kasım Atatürk´ü Anma Programı Cihanbeyli Belediye Konferans  salonunda yapıldı. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladık.  Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla güzel bir şekilde kutlandı, öğrencilerimiz tarafından şiirler, ve çeşitli gösteriler sunuldu.

Kas

Okulumuzda rehber öğretmeni 8. sınıf öğrencilerine yönelik T.E.O.G semineri verdi.

Ekm

İş Bankası Cihanbeyli Şubesi Okulumuza 10 adet satranç  takımı ve satranç eğitim kitapları hediye etti.

Eyl

O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. O gece elleri silahlı karanlık adamlar her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, oyun oynadığımız parklara çıkan yolları, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi. Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. İnanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki. Ankaralı bir köylü, Erzurumlu bir delikanlı, torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, hayata annesinin eteğine sımsıkı sarılarak tutunmaya çalışan çocuklar hepsi sokaklarda, meydanlarda gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi. Bir temmuz akşamında yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı Kimimiz şehrin herhangi bir yerinde bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk... Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti.Sevgili çocuklar. Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Ruhları şad olsun. Şairin dediği gibi: “Geceye yenilmeyen her kişiye, ödül olarak bir sabah ve bir gündüz, bir güneş vardır."

Haz

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONA ERDİ. MEZUN OLAN ÖĞRENCİLRİMİZE BUNDAN SONRAKİ HAYATLARINDA BAŞARILAR DİLİYORUZ.

May

Saglık Bakanlığı tarafından okulumuza gönderilen bisikletler başarılı öğrencilere verildi.